De weg naar Rio van Nicole Beukers

De weg naar Rio van Nicole Beukers

LEIDERDORP – De Leiderdorpse Nicole Beukers pakte donderdag samen met haar teamgenoten Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw Olympisch zilver op vrouwendubbelvier in Rio.

Uiterste krachtinspanning

De dames leverden een uiterste krachtinspanning, en niet voor niets. Na een fantastische eindsprint eindigden ze een luttele seconde achter Duitsland. Het leek er tijdens de race op dat de Nederlandse ladies het moesten afleggen tegen de Poolse dames, maar die net voor de finish blijkbaar helemaal op, waardoor de Nederlandse boot het tij wist te keren met de eindsprint.

Hoogst haalbare in de sportwereld

Nicole Beukers werd op 7 oktober 1990 geboren in het schone Leiderdorp. Ze roeit als sinds haar jeugd. Nicole begon met korfbal, maar werd geveld door een zware knieblessure. Ze moest kiezen voor een andere sport; iets waarbij ze geen belastende schijnbewegingen meer hoefde maken. Roeien behoorde tot de opties. leek haar in eerste instantie niet bijster interessant, maar na wat rondsnuffelen Die Leythe begon op haar 14e haar weg naar de top.

Beukers roeit sinds acht jaar bij K.R.S.V. Njord in Leiden en won onder andere vorig jaar brons op het WK in Aiguebelette, Frankrijk. Nu ze haar studie aan de Pabo had afgerond werkt ze als invaljuf, maar haar focus ligt op de topsport. En die focus werd rijkelijk beloond met het hoogst haalbare in de sportwereld: een Olympische medaille.

Lichtblauwe wedstrijdsokken

Lichtblauw is de clubkleur van Njord, lichtblauw is de kleur van Nicoles wedstrijdsokken. Ze kreeg ze acht jaar geleden als gelukscadeautje van haar moeder.

“Wat zijn we trots”, schreef Njord donderdag op hun website. “De Nederlandse dames moesten het goud aan de Oosterburen laten, maar zilver is een prachtige beloning voor deze oranje dubbelvier met lichtblauw aan boord!”

Foto: De Nederlandse Dames Dubbelvier via Facebook

reacties