Featured Video Play Icon

De Witte Kamer: een toegetakeld lijk in Cronesteyn

LEIDEN – ‘De Witte Kamer’… De titel is al spannend. En als het boek zich dan ook nog in Leiden afspeelt, zijn we natuurlijk al snel om.

“Er wordt een toegetakeld lichaam in Cronesteyn gevonden”, vertelt schrijfster Samantha Stroombergen geheimzinnig. “De geschorste rechercheur Leon wil wil bewijzen dat hij in het onderzoeksteam thuishoort. Hij roept de hulp in van zijn nichtje en samen gaan ze uitzoeken wat er is gebeurd. De witte kamer is een Midden-Oosterse marteltechniek, maar die kamer is in Leiden terechtgekomen.”

Studententijd

‘De Witte Kamer’ in een notendop. Een spannend verhaal dat overal plaats had kunnen vinden, maar Stroombergen koos heel specifiek voor Leiden. Ergens niet heel verrassend want de schrijfster genoot hier uitbundig van haar studententijd. Ze werd geboren in Hillegom en ging Film- en Literatuurwetenschap studeren aan de Leidse Universiteit.

Vakgenoten

‘De Witte Kamer’ is Samantha’s debuut. Vorige week kwam ze voor een signeersessie naar boekhandel De Kler. Vakgenoot uit de regio Marlèn Beek-Visser en Jeroen Windmeijer zeiden zich te verheugen op alweer een lekkere thriller van eigen bodem.

 

reacties