‘De witte kamer’: spannende thriller tegen Leids decor

‘De witte kamer’: spannende thriller tegen Leids decor

LEIDEN – Leiden is een populair decor voor thrillers tegenwoordig. Op 5 juni verschijnt ‘De witte kamer’, het thrillerdebuut van Samantha Stroombergen.

Studies taal en journalistiek

Samantha Stroombergen geldt als nieuw Nederlands literair talent. Ze studeerde Nederlandse taal en Journalistiek aan de Universiteit Leiden en leerde tijdens haar studententijd de stad goed kennen. Inmiddels is ze professioneel boekrecensent en woont ze in Haarlem, maar dat weerhield haar er niet van een groot deel van ‘De witte kamer’ te late plaatsvinden in ons stadje.

Kindschrijfster

Haar eerste wapenfeit als schrijfster was al in 1998: ze deed mee aan een schrijfwedstrijd van kinderzender FoxKids en veroverde een plek in een échte bundel, ‘Voor kinderen, door kinderen’Nu, precies twintig jaar later, komt haat thrillerdebuut uit.

Schokkende vondst

‘De witte kamer’ begint met een schokkende vondst. In een park in Leiden stuit een wandelaar op een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd, want het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter.

Léon is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team hem nodig heeft. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Zou het kunnen dat de werkelijke dader van de aanslag niet de vluchteling was die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Misschien wel hét perfecte boek voor aan de rand van het zwembad..? 5 juni ligt ‘De witte kamer’ in de boekwinkels.

Foto: PR Boekerij

reacties