De Ziel van Leiden gevangen in stripboek

De Ziel van Leiden gevangen in stripboek

LEIDEN – Stadslab is al een tijdje op zoek naar de ziel van Leiden. Wat is het nou precies wat Leiden Leiden maakt? Goeie vraag. En de enigen die daar antwoord op kunnen geven… Zijn de Leidenaren zelf.

Verhalen vastleggen in stripboek

“We zijn op zoek naar datgene wat Leiden zo uniek en onderscheidend maakt”, vertelt Gonny van Alewijk van Stadslab. “We begonnen met het project in januari. Ongeveer iedere maand is er een bijeenkomst met een specifiek thema. Leidenaren worden uitgenodigd hun verhalen rondom het thema te vertellen. Die verhalen worden vastgelegd door een aantal tekenaars. Uiteindelijk wordt van die tekeningen een stripboek gemaakt, ‘De Ziel van Leiden’, dat in januari volgend jaar bij 50.000 Leidse huishoudens op de mat valt.”

‘Omdat wij van Leiden houden’

Dat stripboek valt dus gratis en voor niks in je brievenbus. Stadslab is dan ook druk in de weer met fondsenwerving en crowdfunding. Waarom zou je het dan doen?

“Omdat wij van Leiden houden”, zegt Gonny. “Het is zo’n gave stad, met geen andere stad in Nederland te vergelijken.”

“Door aan dit project te werken met inwoners, media en ondernemers ontstaan er nieuwe samenwerkingen, nieuwe ideeën, al die verhalen zijn zo inspirerend. We willen onze Liefde voor Leiden uitdragen en een stripboek is een toegankelijke en laagdrempelige manier om dat met iedereen te delen.”

Mooi antwoord

De eerstvolgende sessie voor De Ziel van Leiden is woensdag 5 oktober om 19.30 uur in Theehuis Noord aan het Joop Vervoornpad. De centrale vraag voor deze bijeenkomst is: Wat maakt jouw wijk zo speciaal? Daar kun je vast wel een mooi antwoord op verzinnen. Wie weet komt jouw verhaal wel getekend en al in het stripboek.

Afbeelding: Stadslab Leiden

 

reacties