Featured Video Play Icon

Delicatessen van Ilias niet welkom in Noordwijk

LEIDEN – Een tegenslag voor de altijd zo vrolijke marktkoopman Ilias Elmarsse, zijn kraam op de markt in Noordwijk is niet meer welkom. De vergunning van die kraam is door de gemeente ingetrokken.

Twijfels over vergunninghouder

Ilias geeft aan dat de reden voor de schorsing hem niet helemaal duidelijk is. De situatie is dan ook ingewikkeld. De kraam van Ilias Delicatessen in Noordwijk wordt uitgebaat door een andere ondernemer. Op zijn naam staat dan ook de vergunning. De gemeente Noordwijk heeft echter haar vraagtekens bij de werkverhoudingen bij de kraam op de dinsdag- en donderdagmarkt. Als reden voor het intrekken van de vergunning geeft de gemeente dat er twijfels zijn of de vergunninghouder wel echt zelf de kraam exploiteert. Ook is voor de gemeente onduidelijk of de vergunninghouder wel echt meewerkt in ‘zijn’ kraam.

Op Facebook schrijft Ilias: “Triest bericht voor onze klanten. Hoe kan de gemeente dit doen? De gemeente belemmert marktondernemers om redenen die gebaseerd zijn op leugens. Worden we gediscrimineerd of is er iets anders aan de hand? Help!”

Het bericht is meerdere keren gedeeld en de reacties stapelen zich op. De producten van Ilias vallen duidelijk ook in Noordwijk in de smaak en Noordwijkse klanten geven in hun reacties aan zijn waren te gaan missen. Wel vragen enkelen zich af waarom Ilias direct de discriminatiekaart speelt.

Ook een medewerker van gemeente Noordwijk laat van zich horen: “Beste Ilias, Stuur me even een PB. Dan kijken mijn collega’s van bestuursrecht even voor je of ze iets voor je kunnen betekenen.”

Een woordvoerder van de gemeente Noordwijk wil niet inhoudelijk reageren en zegt: “De zaak is onder de rechter. Er is een voorlopige voorziening aangevraagd. Ik kan hierover geen verdere uitspraken doen.” Wordt dus vervolgd.

reacties