Depuydt behoedt Scylla voor al te harde nederlaag

Depuydt behoedt Scylla voor al te harde nederlaag

LEIDEN – Scylla In Nieuwegein trof afgelopen weekend één van de kanshebbers op de nationale titel, VTV. Op zich al een moeilijk opgave;  Het werd een 5-1 nederlaag. Het enige punt kwam van Marie Depuydt.

Zonder Vermaas

Deze wedstrijd in de eredivisie tafeltennis voor dames zou sowieso al een moeilijke opgave worden, maar zonder oranje-speelster Kim Vermaas zou een gelijkspel al knap zijn. Vermaas concentreert zich momenteel op de mannencompetitie, dus zij was er niet bij afgelopen weekend.

Enige Leidse punt

Het enige Leidse punt werd gescoord door Marie Depuydt, die na wat bijstellingen in haar spel de weg naar boven weer heeft gevonden. Met 3-1 won ze van de jeugdige Hermine Ernst. Het verlies tegen Li Dong Li was ingecalculeerd. Ook Kim Hergelink was niet opgewassen tegen deze routinier die nog maar 2 partijen verloren heeft in deze competitie.

Achterstand

Tegen Jacintha de Hoop had Hergelink wel kans op een overwinning. Ze vocht zich na een 2-0 achterstand in games terug in de wedstrijd maar moest zich uiteindelijk alsnog in de beslissende vijfde game gewonnen geven. Esmee van Marwijk kwam in Nieuwegein niet tot winst. Tegen Ernst verloor ze de slotgame met 12-10, maar daar bleef het ditmaal bij.

Door de nederlaag blijft Scylla op de zesde plaats. Volgende week ontmoet het team in eigen huis de nummer 5, Westa.

Foto: Archief Scylla / Wim de Leeuw

reacties