Dertiende editie Toetertoer oorverdovend succes (is je vast niet ontgaan)

Dertiende editie Toetertoer oorverdovend succes (is je vast niet ontgaan)

REGIO – Het kan je onmogelijk ontgaan zijn: de dertiende editie van de Toetertoer afgelopen zaterdag was een oorverdovend succes. Meer dan zestig trucks reden een route door Zuid-Holland, met in de chauffeurscabine dolgelukkige passagiers met een beperking.

Zestig trucks

Het was afgelopen zaterdag de grootste Leidse Toertoer ooit. Vanaf de parkeerplaats bij het Valkenburgse Meer sloten meer dan zestig trucks, bussen en andere grote bedrijfswagens achter elkaar aan voor een luidruchtige colonne. Gezamenlijk maakten ze een rit van ruim twee uur door Zuid-Holland. De trucks zijn ter beschikking gesteld door vele sponsors en de chauffeurs doen belangeloos mee. Vrijwilligers van het Motorbegeleidingsteam en motoragenten zorgden voor een veilige en vlotte doorgang bij kruisingen en stoplichten.

Zwaaiende mensen

De passagiers die plaatsnamen op de bijrijdersstoel, waren mensen met een beperking. Het werd een onvergetelijke ervaring voor hen. Zeker ook vanwege het keiharde getoeter natuurlijk, die het overige verkeer deed stoppen en mensen op straat naar de route lokte om te zwaaien. Rond het middaguur kwamen de trucks luid toeterend weer terug bij het Valkenburgse Meer en kregen alle deelnemers een rondrit in de antieke stoomtrein en een lunch bij Brasserie Buitenhuis aangeboden.

Lions Club en VTV

De Leidse Toetertoer, ieder jaar in juni, georganiseerd door Lions Club Oude Rijn samen met VTV Leiden. VTV Leiden verzorgt dagbesteding voor mensen met een beperking. Meer weten? Kijk dan hier.

Foto: Lions Clubs Oude Rijn

reacties