Featured Video Play Icon

Deze keer moet het gebeuren voor Partij Sleutelstad

LEIDEN – Partij Sleutelstad is de enige lokale partij die deze verkiezingsronde meedoet in Leiden. Hun belangrijkste punt: geef de sleutels van de stad terug aan de burgers.

Derde keer

Partij Sleutelstad probeert het weer. De lokale partij doet voor de derde keer mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden en hoopt dit keer wèl genoeg stemmen te krijgen om in de raad te komen. Lijsttrekker Maarten Kersten is optimistisch:

“We komen als enige lokale partij op voor het lokale belang. Bij vorige verkiezingen waren we te laat begonnen, nu zijn we wel op tijd. De peilingen zeggen dat we naar vijf of zes zetels gaan.”

Digitaal referendum

Partij Sleutelstad werd geboren uit onvrede: “Wij vonden dat de stad, en de burgerij met name, te weinig te vertellen had”, vertelt Kersten. “Wij geven de sleutels van de stad weer terug aan de burgers.” PS wil dat onder meer doen door maandelijkse digitale referenda per wijk.

Welzijnswethouder

Naast het lokale referendum, maakt Partij Sleutelstad zich ook sterk voor lagere gemeentelasten, gratis parkeren in winkelgebieden, meer groen, een welzijnswethouder en fusie met de buurgemeenten.

reacties