Dief pakt de trein met gestolen elektrische fiets

Dief pakt de trein met gestolen elektrische fiets

VOORSCHOTEN – Zaterdagmorgen werd er ingebroken in tien kelderboxen aan het Van Kleffensplantsoen. De dief stapte daarna doodleuk met zijn buit op de trein.

Fiets en gereedschapskoffer

Zaterdagmorgen rond half elf werden tien kelderboxen aan het Van Kleffensplantsoen in Voorschoten opengebroken. Op niet al te zachtzinnige wijze. Uit één van de kelderboxen heeft de dief een elektrische fiets van het merk Batavus meegenomen. De fiets is grijs en heeft achterop één zwarte fietstas. Uit een andere kelderbox is een groene gereedschapskoffer gestolen.

Richting Den Haag

De verdachte is na de inbraak waarschijnlijk bij station De Vink met buit en al op de trein gestapt richting Den Haag, zo wisten getuigen aan de politie te vertellen. Hij nam de trein van 10.38 uur. De verdachte had de gereedschapskoffer achterop de elektrische fiets gebonden. De politie hoopt op meer getuigen, want het zou enorm helpen voor het onderzoek wanneer duidelijk werd op welk station de verdachte is uitgestapt.

Signalement

Het gaat om een negroïde man met normaal postuur van ongeveer 50 jaar oud. Hij heeft grijs haar en een wat onverzorgd uiterlijk. Als je meer informatie hebt over de inbraak en de verdachte, hoort de politie het graag van je via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Noem daarbij even referentienummer 2017335554.

Foto: Politie Leiden Zuid

reacties