‘Gemeente wil markt Bevrijdingsplein inperken’

‘Gemeente wil markt Bevrijdingsplein inperken’

LEIDEN – Marktkooplui van de dinsdagmarkt op het Bevrijdingsplein zijn boos. Hun marktdag wordt per direct met twee uur ingeperkt door de gemeente. Al jaren houden de ondernemers de markt open tot 17.00 uur.

Regels zijn regels

Maar dat is tegen de regels, zo bleek toen ambtenaren een bezoek brachten aan de markt. In de geldende plaatselijke verordening is een marktdag tot 15.00 uur opgenomen. Daarna moet het plein vrijgemaakt worden. Dat is oneerlijk vinden de marktondernemers, ze betalen namelijk stageld voor een hele dag.

Ilias El Marsse, ondernemer Ilias Delicatessen: “Gezien de markt al jaren aan het verslechteren is, proberen wij samen met andere ondernemers de markt te verbeteren en er wat moois van te maken. Bij de gemeente Leiden is reeds een brief ingeleverd met handtekeningen van de ondernemers dat zij tot 17.00 uur willen staan.”

Tot daar een oordeel over gevallen is zullen de ondernemers zich toch aan de regels moeten houden en sluit de markt om 15.00 uur. Houden de ondernemers zich daar niet aan, dan zullen medewerkers van de gemeente, gesteund door politieagenten, de markt gedwongen sluiten.

Foto: Ilias El Marsse

reacties