Dit zijn de meest verkeersonveilige locaties in de buurt

Dit zijn de meest verkeersonveilige locaties in de buurt

REGIO – Locaties waar in drie jaar tijd meer dan tien ongelukken gebeuren, worden ‘black spots’ genoemd. RTL Nieuws maakte een lijstje van de meest verkeersoveilige locaties in Nederland. Dit zijn de gevaarlijkste plekken in de Leidse regio.

Doden en gewonden

In totaal gebeurden er van 2014 tot en met 2016 17.000 ongelukken op black spots, waarbij zowel gewonden als doden vielen. RTL Nieuws ging op onderzoek uit en ontdekte dat Nederland bijna 1200 van die verkeersonveilige locaties kent.

Leiderdorp

De Leidse regio heeft nogal wat van die black spots. Vooral de Rijksweg 4 bij Leiderdorp is een inktzwarte plek. De weg telt maar liefst acht locaties waar veel ongelukken gebeuren: in totaal 142 ongevallen in drie jaar en 11 slachtoffers. Eveneens in Leiderdorp gebeurden de Rijksweg A4 11 ongevallen waarbij 1 slachtoffer viel. Op de N445/ Leidseweg vonden 11 ongelukken plaats, maar zonder gewonden.

Leiden

Leiden staat bedroevend vaak op de lijst van RTL Nieuws. Op de N447 gebeurden in drie jaar tijd 17 ongevallen, maar er vielen geen slachtoffers. Op de N206 ging het 10 keer mis, met 4 slachtoffers als gevolg. De Lammenschansweg is eveneens een keiharde black spot: daar vielen 7 slachtoffers bij 23 ongelukken.

Op de Haagse Schouwweg ging het 11 keer fout waarbij 3 slachtoffers vielen, op de Langegracht vielen er eveneens 3 slachtoffers bij 11 ongevallen. Op de Rijnsburgerweg was het 10 keer raak met 3 slachtoffers. Op de Atjehstraat gebeurden 10 ongelukken waarbij 2 slachtoffers vielen en de Willem de Zwijgerlaan kende 17 ongelukken en 3 slachtoffers.

Gevaarlijkst in de Leidse regio blijkt de Cornelis Schuytlaan: daar gebeurden in drie jaar tijd 19 ongevallen, waarbij maar liefst 9 mensen gewond raakten.

Gevaarlijkste locatie van Nederland

De onbetwiste nummer één op de lijst is het Keizer Karelplein in Nijmegen. Deze grote rotonde telt afritten, toeritten, een grote rijbaan zonder lijnen; onoverzichtelijk en druk met onduidelijke regels. De afgelopen drie jaar vonden er maar liefst 83 ongelukken plaats, waarbij drie slachtoffers vielen.

Foto:  J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties