Dode zwaan over hondenpoepbak gevouwen op Kanaalweg

Dode zwaan over hondenpoepbak gevouwen op Kanaalweg

LEIDEN – Hoe het dier er is gekomen, wat er met hem gebeurd is, is niet duidelijk. Maar de dode zwaan op de poepbak langs de Kanaalweg biedt een intens trieste aanblik.

Oneerbiedig tentoongesteld

‘Net op de Kanaalweg. Te triest voor woorden’, schrijft Sandra Gijsman naast de foto’s die ze plaatste in de Facebookgroep Vermiste dieren regio Leiden. De zwaan is overleden is oneerbiedig over de afvalbak voor hondenpoep heen gevouwen. Er is een stok tegen zijn lijf aangezet zodat hij er niet vanaf glijdt. Misschien was het dier al dood toen hij tentoongesteld werd, wie zal het zeggen. Het maakt de onsmakelijkheid van het beeld er niet minder om, getuige de vele reacties onder de foto’s in de Facebookgroep.

Verontwaardigde reacties

“Degene die dit op z’n geweten heeft, daar moeten ze hetzelfde bij doen”, briest Angelique. Intussen belt Claire de politie en de dierenambulance, die het dier van de afvalbak halen en meenemen. “Niemand heeft wat gezien?” vraagt Marilyn zich af. Monique is verontwaardigd: “WAAAAAROM???? Ik ga dit bericht met brok in m’n keel delen”. “Walgelijke lui lopen er toch rond”, zegt Syllie. Jan is het daarmee eens: “Vullis is het en dat loopt maar rond. Verzuipen in het kanaal.” Jen is erg begaan met de zwaan: “Wat een hufters, zo’n mooi onschuldig dier.”

Misschien dood gevonden

Nancy vraagt zich af: “Waarom gelijk roepen dat iemand hem vermoord heeft. Misschien dood gevonden en iemand die niet beter weet hoe te handelen heeft hem bij de vuilnisbak gezet.” Monique denkt van niet: “Dit doe je niet zo. Als je een dier dood vindt bel je de dierenambulance. Zo moeilijk is dat niet!” “Zo ga je toch zelfs niet met een dood dier om?” zegt Nicoline.

Foto: Sandra Gijsman via Facebook

reacties