Doe mee aan het Leids Cabaretfestival en laat ons lachen (of nadenken)

Doe mee aan het Leids Cabaretfestival en laat ons lachen (of nadenken)

LEIDEN – Grappenmakers en woordenkunstenaars opgelet! Het Leids Cabaretfestival is op zoek naar deelnemers voor de 40e editie van deze inmiddels prestigieuze cabaretwedstrijd.

Start van de carrière

Het Leids Cabaretfestival begon in 1978 als een talentenjacht voor vers cabaretvlees en gold als opstap naar een groter publiek. In veertig jaar tijd groeide het festival uit tot één van de belangrijkste wedstrijden in cabaretland. Het Leids Cabaret Festival was de start van de professionele carrière van klinkende namen als Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries… De lijst is eindeloos.

Voorrondes

Voor een wedstrijd heb je deelnemers nodig. Da’s logisch. De organisatie van het Leids Cabaretfestival is dan ook op zoek naar talentvolle cabaretiers e/of theatermakers, die al dan niet alleen hun kunsten willen vertonen in de voorrondes. Deze vinden plaats in de Leidse Lente op zondag 21 en 28 januari. Op zondag, dus da’s voor het publiek lekker uitbrakken met een grote lach. Het festival zelf is van 12 t/m 15 februari. Meer info over plaats, tijd en tickets vind je hier.

Deelnemen

Uiteindelijk draait alles om die allesbeslissende finale, op het podium van de Leidse Schouwburg. Droom je ervan? Durf je het? Wil je het? Kun je het? Klik dan hier voor de aanmeldingsprocedure.

Foto: LCF

reacties