Drie autobranden in Leiderdorp

Drie autobranden in Leiderdorp

LEIDERDORP – Meerdere auto’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in vlammen opgegaan. Tussen de branden zat nog geen uur. De eerste brand vond plaats in de parkeergarage onder Winkelhof.

Grote schade aan meerdere auto’s

De brand onder het grote winkelcentrum brak uit na middernacht. Een geparkeerde auto vloog daar door nog onbekende oorzaak in brand. Ook auto’s naast het brandende voertuig raakten door het vuur beschadigd.

Nog geen uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een autobrand in de Koolmeesstraat. Daar sloegen metershoge vlammen uit een geparkeerd busje. Ook de auto’s naast de bus raakten zwaar beschadigd.

De brandweer moest ten derde malen uitrukken toen om 4.20 uur opnieuw een autobrand werd gemeld. Dit maal stond een auto aan de Langendijkdreef in de brand.

Vermoeden van brandstichting

In de nacht van donderdag op vrijdag was restaurant Bel Air Diner onder het Winkelhof al slachtoffer van een brand. Daar wordt, net als bij de bus aan de Koolmeesstraat, gedacht aan brandstichting. In totaal werden de afgelopen twee nachten nu vier branden geblust in een straal van zo’n 800 meter.

Foto: Brandweer Leiderdorp

reacties