Drie Leidse restaurants hadden hygiëne niet op orde

Drie Leidse restaurants hadden hygiëne niet op orde

LEIDEN – In drie restaurants was de hygiëne tot voor november 2015 onder de maat. De kwaliteit was zo slecht dat de eethuizen onder verscherpt toezicht stonden van de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit (NVWA). Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd.

Dat een restaurant onder toezicht staat betekent dat ze de voedselveiligheid of hygiëne op enig moment niet op orde hadden. De rapporten die zijn ingezien lopen tot november 2015. Daarna kan er dus van alles aan de hygiëne verbeterd zijn bij de restaurants.

Drie Leidse restaurants op lijst NVWA

Sushitoko Yuki op de Breestraat voldeed niet aan de hygiëne-eisen. Er werd onder meer ongedierte aangetroffen in de keuken. Ook het Surinaams Roti House aan de Steenstraat kreeg een onvoldoende. Hier was door controleurs vooral commentaar op de manier waarop werd schoongemaakt.

De derde Leidse uitbater die genoemd is in de lijst is S.W. Wong. Zijn eethuis op de Breestraat voldeed op 25 augustus 2015 nog niet aan de gestelde eisen en heeft daarvoor een boete gekregen. In een reactie laat de eigenaar weten dat door drie sterfgevallen in de familie, binnen één jaar, zijn aandacht voor het bedrijf wat verslapt was. Inmiddels is alles weer op orde.

Foto: Pixabay

reacties