Drie nominaties bouwprijzen voor parkeergarage Lammermarkt

Drie nominaties bouwprijzen voor parkeergarage Lammermarkt

LEIDEN – De parkeergarage onder de Lammermarkt is maar liefst drie keer genomineerd voor een bouwprijs! Te weten de Schreuderprijs, de Betonprijs en de Rijnlandse Architectuurprijs.

Bekendmakingen

Vrijdag wordt bekend of de Lammermarktparkeergarage de Schreudersprijs heeft gewonnen. Op 16 november is de uitreiking van de Betonprijs en op 23 november horen we of gemeente Leiden ook de Rijnlandse Architectuur Prijs in ontvangst mag nemen.

Huzarenstukje

In april werd de parkeergarage geopend met een spectaculaire theatervoorstelling van PS theater. De garage is eigenlijk meer een kelder, omdat hij ruim 22 meter de grond in gaat; jawel, de diepste parkeerkelder van Europa. Het huzarenstukje werd in een bouwperiode van dertig maanden gerealiseerd, en viel direct na oplevering al in de prijzen. Gemeente Leiden kreeg tijdens de opening de Golden European Standard Parking Award 2017 overhandigd. Deze Golden ESPA is de hoogst haalbare prijs voor een parkeergarage.

“Achtste wereldwonder”

Bouwwethouder Paul Laudy noemde de parkeergarage Lammermarkt in zijn openingsspeech destijds dan ook een “achtste wereldwonder”. Er passen 525 auto’s in. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het tweelingzusje onder de Garenmarkt ook in volle gang.

Foto: Buro JP

reacties