Drijvend Leiden: dobberen op een opblaasbare flamingo

Drijvend Leiden: dobberen op een opblaasbare flamingo

LEIDEN – Leiden gaat drijven en wel op 27 augustus! Alle liefhebbers van lui dobberen op een opblaasbare flamingo en live muziek zijn van harte welkom op de eerste editie van Drijvend Leiden.

Hit in andere steden

Het concept van Drijvend is al langere tijd een hit in Amsterdam, Breda en Utrecht. Eind augustus noteerde Breda een recordaantal drijvende deelnemers met 350 opblaasbare zaken in de haven. Nu komt er ook een Leidse versie; niet verwonderlijk in een stad met zoveel grachten. Het was nog even wachten op de precieze datum, maar de organisatie vermeldt trots op haar Facebookpagina dat de eerste editie van Drijvend Leiden plaatsvindt op 27 augustus.

Barboten en drijvende podia

Het idee is even simpel als doeltreffend: in je zwembroek of bikini ronddobberen op een drijvend ding, terwijl je geniet van een drankje dat je haalt bij de barboten. Een opblaasboot, opblaasflamingo, opblaasautoband, opblaasbadeend, opblaaseenhoorn, opblaaspizzapunt, opblaasdonut, opblaaskrokodil, alles mag, zolang je het maar kun opblazen. Vanaf verschillende drijvende podia word je toegezongen door live acts. De line-up maakt de organisatie later bekend, evenals details over de ticketverkoop. Hou daarvoor de Facebookpagina van Drijvend Leiden in de gaten.

Rest de feestgangers en de organisatie nog maar één ding… Innig hopen op een uitbundig schijnende zon. Want drijven op de Leidse straten, daar zit niemand op te wachten.

Foto: Drijvend Leiden via Facebook

reacties