De drijvende ijsbaan wordt groter dan ooit en hij ligt al (nou ja, bijna)

De drijvende ijsbaan wordt groter dan ooit en hij ligt al (nou ja, bijna)

LEIDEN – De drijvende ijsbaan wordt opgebouwd. Eerder gaf Centrummanagement aan dat hij groter zou worden dan ooit. En inderdaad, de ponton ìs duidelijk groter dan voorgaande jaren.

650 m2 schaatsplezier

Het drijvende ijs zal met 18% groeien ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent 650 m2 schaatsplezier. Een grotere baan betekent meer blauwbekkende toeschouwers: De overkapping wordt dan ook groter, zodat er voor iedereen voldoende plek om zich op te warmen. Aan knapperende vuurtjes. En chocolademelk.

laagje voor laagje

Vanaf vrijdag kun je de Friese doorlopers onderbinden; dan opent de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Maandag werd begonnen met de opbouw voor de ijsbaan. De pontons werden op het water gelegd en vandaag nog wordt er het water op gespoten, dat zal aanvriezen. Zo wordt laagje voor laagje de ijsbaan opgebouwd.

Veranderingen en verbeteringen

Niet alleen, de drijvende ijsbaan wordt groter, ook de drijvende Kerstmarkt breidt uit. Het Centrummanagement deed eerder de veranderingen en verbeteringen voor de komende Winter Wonder Weken uit de doeken.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties