Dronken schipper van spookboot voorlopig aan wal

Dronken schipper van spookboot voorlopig aan wal

LEIDEN – Het leek een spookboot, maar de er was toch echt een schipper aan boord: afgelopen zondag had een 19-jarige man zich een stuk in zijn kraag gedronken en lag zijn roes uit te slapen, terwijl zijn vaartuig doelloos ronddobberde op het Rijn- en Schiekanaal.

Rondjes varen

Zondag werd er melding gemaakt van een ‘spookboot’ op het Rijn-en Schiekanaal. Een boot was er rondjes aan het varen, maar er leek geen schipper aan boord te zijn. De melder bleek overigens niet voor een kleintje vervaard: terwijl de politie erop af ging, had hij de boot aan de kant gekregen.

Een F is teveel

Er bleek wèl een schipper aan boord. De 19-jarige jongeman was in slaap gevallen in de kajuit en had er geen idee van dat hij nog rondjes aan het varen was. Toen de agenten met hem probeerde te praten, wasemde hij nogal een alcohollucht uit. Hij mocht even blazen en het resultaat was een F: teveel alcohol dan toegestaan dus. Varen onder invloed is net zo verboden als rijden onder invloed, en dus mocht de jonge schipper mee naar het bureau.

Boete en vaarverbod

Een tweede alcoholtest wees uit dat hij flink boven de toesgestane hoeveelheid alcohol van 220 ug/l in zijn bloed had : 770 ug/l. De Officier van Justitie heeft de schipper een boete van 1.300 euro opgelegd voor het varen onder invloed. Daarnaast heeft hij een vaarverbod gekregen van 9 uur.

Foto: Archief J2TV via Politie Leiden

reacties