Featured Video Play Icon

[VIDEO] Droogtrainen op Stadhuisplein voor nieuwe schaatshal

LEIDEN – De Leidse schaatsfans geven niet op; ze blijven nieuwe acties uit hun hoge hoed toveren. Donderdag trokken tientallen gebruikers van Schaatshal Leiden naar het Stadhuisplein voor een stevige sessie droogtrainen.

Iedere donderdag

…en dat zullen ze iedere donderdag doen, terwijl de raad in het stadhuis vergadert. De ijsliefhebbers blijven nieuwe acties bedenken om aandacht te vragen voor de schaatssport, die op de tocht staat door de plannen van sportwethouder Dirkse. Eerder werd duidelijk dat er, naast een nieuw zwembad en een nieuwe grote sporthal, niet ook nog geld was voor een nieuwe schaatshal.

Nieuwe sporthal en nieuw zwembad

Het college gaat de raad nu verschillende plannen voorleggen, waarin een nieuwe schaatshal alleen mogelijk is als de ambities voor de nieuw te bouwen sporthal en zwembad worden teruggeschroefd. Een nieuwe schaatshal zou de gemeente vier miljoen euro gaan kosten. De nieuwe schaatshal is overigens hard nodig, omdat de huidige baan sterk verouderd is en de ijsmachine met hakken over de sloot door de laatste keuring is gekomen.

Acties

Vorige week ontving de sportwethouder een petitie met 7431 handtekeningen. Ook werd er schepijs uitgedeeld aan raadsleden en belangstellenden: ‘Laat dit niet het laatste ijs van Leiden zijn’. In december werd er stevig gedemonstreerd, met onder andere een grote klomp ijs voor de deur van het stadhuis. Ook nu weten ze nog van geen ophouden. In het zomerseizoen binden schaatsfans de ijzers niet onder, maar trainen ze droog. En de gemeenteraad zal het weten de komende maanden.

Schaatstoppers op Leids ijs

Voorvechter van de Leidse ijssport is Jeroen Straathof, oud-deelnemer aan de Olympische Spelen en woordvoerder van vier Leidse ijssportverenigingen. Hij hamert op het belang van een ijshal in Leiden, waar schaatstoppers als hijzelf, Kjeld Nuis, Henk Angenent en Bob de Jong. hebben leren schaatsen. Zonder een ijsbaan in Leiden zouden regionale schaatstoppertjes-in-de-dop misschien nooit ontdekt worden.

Draag jij de schaatssport in Leiden een warm hart toe? Doe deze zomer dan elke donderdagavond lekker mee met de droogtrainsessies op het Stadhuisplein. Is nog goed voor je beach body ook.

 

 

 

 

 

 

reacties