Drukke donderdagnacht voor Politie Leiden Noord

Drukke donderdagnacht voor Politie Leiden Noord

LEIDEN – Je zou denken dat donderdagnacht zomaar een gewone doordeweekse nacht is. Wat kan er nu helemaal gebeuren? Nou… Politie Leiden Noord zette het op Facebook eens netjes onder elkaar.

Ene na de andere melding

De agenten die donderdag nachtdienst hadden, waren druk in de weer. Naast het surveilleren zoals altijd kwam de ene na de andere melding kwam binnen. Variërend van inbraakalarmen tot feestgangers met een stuk in de kraag.

Sleutel vergeten

De avond begon met een oplettende buurtbewoner die een mogelijke inbraak bij een woning rapporteerde. De melder vertelde te hebben gezien dat er iemand een woning inklom via een raam. Het bleek de bewoner te zijn die zijn sleutel was vergeten.

Ook ging het inbraakalarm af in een schoolgebouw. Toen agenten gingen kijken, bleek het om een open gewaaide deur te gaan.

Jonkie op een scooter

Bij twee bestuurders werd een speekseltest afgenomen. Uit de test bleek dat beide onder invloed van drugs waren. Ze zijn aangehouden.

Bij een algemene verkeerscontrole nam en scooterrijder nam de spreekwoordelijke benen. Na een korte achtervolging kon hij staande worden gehouden. De jongeman bleek wel heel jong: 14 jaar oud. Ook was hij – logischerwijs- niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is aangehouden.

Vriendschappelijk vechtpartijtje

In de loop van de nacht kwamen drie meldingen binnen van dronken droppies die een flink stuk in de kraag hadden. Eén van deze feestgangers is zelfs nagekeken door ambulancepersoneel.

Ook gingen twee vrienden met elkaar op de vuist. Ze hadden een woordenwisseling gehad en probeerden het met een vriendschappelijk vechtpartijtje op te lossen. Zelf vonden ze het uiteindelijk wel grappig.

Oude dame naast haar bed

Een 99-jarige vrouw had meerdere malen haar persoonsalarm ingedrukt. Agenten hebben het raam geforceerd, waarna ze de arme dame op de grond vonden. Ze was uit haar bed was gevallen.

Ook kwamen er verschillende meldingen binnen van geluidsoverlast, veroorzaakt door jongeren. En ja, eenmaal ter plaatse constateerde de politie inderdaad vette herrie. De jeugd in kwestie is naar huis gestuurd.

Eieren en de belastingdienst

Nog een leuke. Op de Willem de Zwijgerlaan werden auto’s bekogeld met eieren. Wie de figuren met deze bijzondere hobby waren, blijft een raadsel.

Hekkensluiter van de veelbewogen avond was een bestuurder die nog had enorme schulden open staan bij de belastingdienst. Na overleg met de belastingdienst is zijn voertuig onder hem vandaan weggesleept.

En zo kropen de agenten van Politie Leiden Noord moe maar voldaan vrijdagochtend hun bed in.

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties