Een biertje in de koude regen op Koningsdag

Een biertje in de koude regen op Koningsdag

REGIO – Niets fijner dan Koningsdag vieren met een stralend zonnetje op je bol! Toch? Nou, vergeet het dit jaar maar. Sjaal om en oranje mutsje op.

Pasen kouder dan Kerst

We hebben een uitzonderlijk koude lente dit jaar. Pasen was alweer kouder dan afgelopen Kerst. Woensdagnacht werd in Overijssel bijna -9 gemeten, waarmee een kouderecord van 26 jaar oud aan diggelen ging. En helaas, helaas… Op Koningsdag zal de zon niet meewerken aan de feeststemming.

70 procent kans op regen

De kans op van dat lekkere lenteweer is nagenoeg nihil. De kans op regen daarentegen is met 70 procent nogal aanwezig te noemen. Normaal gesproken kunnen we op Koningsdag rondstruinen bij een temperatuur van gemiddeld 16 graden, volgende week donderdag moeten we het met maximaal 10 graden doen, zo vertelt Weerplaza. Weeronline en het KNMI zijn overigens niet veel optimistischer.

Koningsspelen: wel droog

Lichtpuntje: tijdens de Koningsspelen komende vrijdag blijft het droog, voorspelt Weerplaza. Bewolking met af en toe een zonnestraal bij 14 graden. Nog best een acceptabele temperatuur om bij te rennen.

Foto: J2TV

reacties