Een lang, lang lint van licht door de stad

Een lang, lang lint van licht door de stad

LEIDEN – Heel even dreigde de Taptoe gisteravond in het water te vallen: aan het begin van de avond brak de hemel open, maar de regen hield nèt op tijd op en zorgde voor opgetogen deelnemers en enthousiaste toeschouwers tijdens het traditionele Lint van Licht.

Eerbetoon

Het Lint van Licht liep van de Kaasmarkt over de  Breestraat naar het Van der Werfpark en over de Doezastraat naar het Jan van Houtmonument. In de lange rij vol lichtjes presenteerde het verenigingsleven van Leiden zich: sportverenigingen, muziekverenigingen, scouting, dansscholen, reddingsbrigade, alles wat Leiden leuk, mooi en saamhorig maakt. De Taptoe wordt van oorsprong gehouden om onze grote helden te eren; Prins Willem van Oranje, Pieter Adriaensz. van der Werf, Jan van Hout, Jan van der Does en Louis Boisot.

Prijs voor Roomburg

De prijs voor de vereniging die zich het mooist, opvallendst en origineelst in de kijkers speelde, was dit jaar voor Hockeyclub Roomburg. De jury was vooral onder de indruk van de enorme verlichte hockeysticks die de leden meevoerden. Roomburg mag een prijs van 500 euro in de verenigingskas stoppen.

Foto´s: J2TV / Gerlinde vliegenthart

reacties