Een potje ganzenborden in Leidse Lente: ouderwets gezellig

Een potje ganzenborden in Leidse Lente: ouderwets gezellig

LEIDEN – Nog niks te doen zaterdagavond? Ga dan lekker ouderwetse spelletjes spelen in de Leidse Lente. De komende zaterdagavonden zit je daar gebakken met Mens Erger Je Niet, Pim Pam Pet en Ganzenbord.

Blokje kaas met een augurkje

Ouderwets een spelletje spelen, een blokje kaas met een augurkje erbij, een sixties-hitje op de achtergrond… Ho, wacht. Da’s toch superduper ouderwets?

“Nee joh, dat is hartstikke hip”, lacht Diana Lepelaar, eigenaar van Leidse Lente. “Ik hoorde het van mijn personeel. Jonge studenten organiseren vaak spelletjesavonden. Lekker terug naar vroeger, dat gezellige.”

Rommelmarkten afstruinen

Het was nog niet zo makkelijk, ouderwetse spelletjes op de kop tikken. Diana liep alle rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar de spelletjes uit je jeugd. Leidse Lente gaat een aantal zaterdagen try-outen, om te zien of het concept aanslaat. Vanaf half negen staat er op elke tafel een spelletje: Mens Erger Je Niet, Pim Pam Pet, Ganzenbord, Triviant. “We willen mensen activeren samen een gezelschapsspelletje te doen. Gewoon, omdat het gezellig is”, zegt Diana.

Uitbouwen

Er worden ouderwets gezellige hapjes geserveerd, maar Diana denkt al een beetje groter: “Als het aanslaat, zouden we het idee kunnen uitbouwen. Bijvoorbeeld een diner met spelletjes, of een gin-tonicavond met spelletjes. Spelletjes zijn populair, dat merk je ook aan de bingo die we hier regelmatig organiseren. Dat zit altijd vol! Tja, dan kom ik toch weer op dat gezellige, hè.”

Foto: Leidse Lente

reacties