Eerste nieuwe boom geplant op Nieuweweg

Eerste nieuwe boom geplant op Nieuweweg

ZOETERWOUDE – Donderdagmiddag plantte wethouder Den Ouden de eerste nieuwe boom op de Nieuweweg. Het is de eerste van de in totaal 141 elzen.

Kwakkelen

De 141 elzen worden geplant ter vervanging van de iepen en linden die onlangs zijn gekapt. De nieuwe elzen hebben een stamomtrek van 25 centimeter en wordt als laagbeplanting geplant. Na jaren van kwakkelen en uitvallen van bomen door slechte groeiomstandigheden en de iepziekte, wordt de laanstructuur hersteld aan de Nieuweweg.

Wethouder Den Ouden: “We hebben heel goed gekeken naar het soort bomen dat er moest komen. Het moesten een beetje sterke bomen zijn, zo in de buurt van de weg waar ook pekel gestrooid wordt tegen gladheid. De vorige bomen waren er eigenlijk niet geschikt voor.”

Bijenhotel

De bomen aan de Nieuweweg maken deel uit van de hoofdboomstructuur van Zoeterwoude. De berm wordt in het voorjaar ook bloemrijk ingezaaid en voorzien van een bijenhotel. Signa Terra B.V. heeft de bomenklus uitgevoerd. Het bedrijf voor integrale groenvoorziening heeft zich in de loop van de jaren heeft gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van de groene buitenruimte.

Foto’s: J2TV / Jimmy de Heus

reacties