Eerste storm van 2018 raast over Leidse regio

Eerste storm van 2018 raast over Leidse regio

REGIO – De storm die woensdag over onze regio heen kwam heeft zijn best gedaan, al valt de schade volgens voorlopige schattingen mee. Hier en daar sneuvelde een raam, maar tot grote overlast kwam het niet. Er zijn ook geen meldingen van mensen die door de storm gewond zijn geraakt.

Een filiaal van Huurmaat aan de Hallenweg in Leiden moet op zoek naar nieuwe dakbedekking. Door de harde windstoten kwam de bekleding van het dak los en waaide van het pand. Daarbij raakte ook een deel van de gevel beschadigd. Ook het dak van het pand van GGZ Rivierduinen aan de Sandifortdreef raakte beschadigd.

Boom op bus

In de Merenwijk knakte een flinke tak van een boom. Deze viel op een geparkeerde bestelbus aan de Tjalkenwerf. In de ochtend waaide de wind door een ruit van een woning aan de Nieuwe Beestenmarkt en een steiger aan de Langegracht moest door de brandweer opnieuw worden vastgezet.

Langs de N206 bij Zoeterwoude stopte een verkeerslicht wel het verkeer maar niet de wind. De lamp knakte af waarna de politie korte tijd het verkeer handmatig regelde.

reacties