Eerste tropische dag van 2016 komt er aan

Eerste tropische dag van 2016 komt er aan

LEIDEN – Goed nieuws voor zonaanbidders: er is zomers weer op komst. De weerbureaus Weeronline en Weerplaza verwachten voor de Leidse regio vanaf dinsdag temperaturen van rond de 30 graden met veel zon. Woensdag wordt het zelfs 31 graden verwacht Weeronline. Als dat klopt is dat de eerste officiële tropische dag van het jaar.

Het weerbureau verwacht dat het kwik in heel Nederland boven de dertig graden uitkomt, behalve op de Waddeneilanden. “Op de stranden kan het later op de dag iets afkoelen omdat de wind vanaf zee kan gaan waaien.” ’s Avonds is kans op onweersbuien. Naar verwachting blijft de maximumtemperatuur vanaf vrijdag op 23 à 24 graden liggen.

Café’s mogen langer open blijven

Ook vandaag kun je goed van de zon genieten want bij terrasweer mogen de terrassen in de binnenstad langer open blijven. Doordeweeks tot middernacht en in het weekend tot 1.30 uur. De gemeenteraad heeft in 2007 een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening vastgesteld, waardoor bij zeer warm weer (28° of hoger) de terrassen in de binnenstad langer open mogen blijven.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties