Opnieuw campagne ‘Eigen drank mee is niet oké’

Opnieuw campagne ‘Eigen drank mee is niet oké’

LEIDEN – Leidens Ontzet en een drankje (of twee): ze gaan hand in hand. Het feest speelt zich op straat af en daarom is het vrij makkelijk om je eigen fles mee te nemen in je rugzak. Maar dit is niet oké, zeggen Leidse kroegeigenaren.

Nadenken over de gevolgen

Steeds meer feestgangers nemen hun eigen drank mee, waardoor de uitbaters van kroegen en buitenbarretjes inkomsten mislopen. Inkomsten die ze graag zouden steken in muziek en podia voor hun deur. In 2014 ontstond daarom de spontane actie ‘Free October’, een initiatief van Harold Fleurke van Estaminet Schommelen. Wouter Vermeulen van De Hut en Lazarus verzamelde de klachten van verschillende Leidse kroegbazen. Daaruit kwam in 2015 de campagne ‘Eigen drank mee is niet oké’ voort.

Deze campagne wil feestvierders in ieder geval laten nadenken over wel of niet eigen alcohol meenemen, en wat de gevolgen zijn voor Leidens Ontzet wanneer je het wel doet. Bijvoorbeeld dat het tijdens Leidens Ontzet een beetje kaal wordt zonder buitenpodia.

 Een paar pilsjes

De actie sloeg aan. De slogan zoemde rond, ook na 3 oktober. Daarom werd donderdag op de Koornbrug de campagne opnieuw gelanceerd.

Wouter Vermeulen: “Ik begrijp dat drank in de horeca heel duur is en dat als  je de stad in gaat dat je een paar blikjes meeneemt. Dat is allemaal heel normaal. Maar als je ergens een bandje gaat staan kijken, koop daar dan in ieder geval een paar pilsjes. Het is heus niet zo dat je helemaal nooit meer je eigen drank mee mag nemen. Als je het half/half doet, komen we al een heel eind.”

kroeg3

 

 

 

 

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

 

 

reacties