Je eigen gestolen fiets terugkopen op Marktplaats 071

Je eigen gestolen fiets terugkopen op Marktplaats 071

LEIDEN – De eigenaresse van een gestolen fiets keek even heel raar op toen ze haar eigen fiets op de Facebookpagina van Marktplaats 071 zag staan. Ze bedacht zich geen minuut en maakte een afspraak met de verkoper.

Gesprek met verkoper

De eigenaresse schakelde de politie in. Agenten gingen mee naar het adres van de verkoper van haar eigen fiets, maar bleven op afstand. Op het adres aangekomen ging de dame in gesprek met de verkoper. Gaandeweg het gesprek werd het haar duidelijk dat het ècht haar gestolen fiets betrof. Ze gaf de agenten, die vlak in de buurt waren, een seintje. De verkoper is aangehouden voor heling van een gestolen fiets. Hij is verhoord en mag zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Checklist gestolen fiets

Hoe weet je zeker dat je geen gestolen fiets koopt? De politie heeft daar een aantal handige (en logische) tips voor.

-Koop je fiets altijd bij een erkende fietsenhandel. Vraag om een bon met framenummer en omschrijving van de fiets, en bewaar die bon daarna zorgvuldig.
-Als je ergens anders een fiets koopt, ook via internet, laat de verkoper zich dan ligitimeren en vraag eveneens om een bon. Als hij/zij dat allemaal niet wil, is de kans groot dat de fiets gestolen is.
-Bekijk een tweedehandsje altijd vfan top tot teen. Aanwijzingen voor een gestolen exemplaar zijn het ontbreken van een ringslot en een onleesbaar gemaakt framenummer.
-En tot slot, wellicht ten overvloede: een fiets die je op straat wordt aangeboden voor twee tientjes… Dat snap je wel.

Foto: Pixabay

reacties