House Rules Holland aan de klus in Leiden

House Rules Holland aan de klus in Leiden

LEIDEN – [UPDATE 15.55 UUR] Het bord hierboven staat momenteel op de Oude Singel. Het is een spannend bord, want ‘filmopnamens’, dat kan van alles zijn. Die heerlijke spelfout maakt het geval overigens alleen maar mysterieuzer.

Dramaserie? Jeugdfilm?

Een remake van Amsterdamned, maar dan in Leiden? We hebben in ieder geval genoeg grachten en bruggetjes. Een jeugdfilm á la Kruimeltje? De Oude Singel is er fotogeniek genoeg voor. Een mooie nieuwe dramaserie? Hebben we misschien zelfs een buitenlandse filmcrew te gast?

Klusprogramma

Niets van dat alles. Een woordvoerder van gemeente Leiden maakte korte metten met het mysterie en vertelt aan Leiden.TV dat de Robs en Nico’s van Neerlands langstlopende klusprogramma ‘Eigen Huis & Tuin’ van RTL4 één van de woningen op de Oude Singel gaan aanpakken.

“Welnee”, zegt een welingelichte buurman wiens naam bekend is bij deze redactie. “De opnames zijn voor House Rules Holland van Net5.”

In dit programma gaan twee stellen elkaars huizen opnieuw inrichten met maar een paar aanwijzingen. Het lijkt erop dat het een enorme klus zal zijn, aangezien er verschillende parkeerplaatsen naast elkaar vrijgehouden moeten worden voor een periode van negen aaneengesloten dagen. Maar na afloop heb je dan ook wel een eigentijds stadspaleis.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties