Eigenaar Trianon opent megabioscoop

Eigenaar Trianon opent megabioscoop

LEIDEN – Op de plek aan het Stationsplein waar nu nog de Jumbo en een heleboel studenten zitten, zal in 2019 ‘De Geus’ verrijzen. De megabioscoop heeft een op en top Leids hart, want de eigenaar is niemand minder dan Bioscopen Leiden.

Geen Pathé

Enige tijd geleden vertelde Pathé aan Leiden.TV dat onze stad bovenaan het verlanglijstje prijkte om een megabioscoop neer te zetten. Bioscopen Leiden kon toen niet reageren op dit bericht, en nu blijkt waarom; Govert de Kok en Gideon Boer waren zelf druk bezig een masterplan aan het uitrollen.

‘Bioscoop waar Leiden op wacht’

In het ontwerp van ontwikkelaar Sustay wordt het YNS-pand aan het Stationsplein, de Jumbo dus, komen in het nieuwe gebouw een grote bioscoop met acht zalen, winkels, horeca, woningen, ruimte voor congressen en parkeergelegenheid. Het gebouw zal de Leidse naam ‘De Geus’ dragen en past helemaal in het idee van wethouder Laudy over het stationsgebied:

“Ik ben heel erg blij met deze ontwikkeling. Naast winkelruimte en kantoren komt er nu ook eindelijk een grote bioscoop in Leiden. Het plan dat Bioscopen Leiden heeft aangedragen is als beste beoordeeld. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De ontwikkeling is een mooie aanvulling op het Stationsgebied waar de komende jaren nog veel meer gaat gebeuren’, aldus wethouder Laudy tegen Leiden.TV.

Vertrouwde bioscopen

De plannen van Sustay gaan nu serieus de molen in. Verschillende partijen zullen overeenkomsten tekenen, vergunningen dienen te worden aangevraagd, maar het begin is er. De megabioscoop zal overigens de vertrouwde bioscopen Lido, Trianon en Kijkhuis niet zomaar laten verdwijnen.

“Het uitgangspunt is dat we Trianon en Lido ook behouden”, schrijft eigenaar Govert de Kok op de Facebookpagina van Bioscopen Leiden. “Het bijna honderd jaar oude Trianon is natuurlijk ons kroonjuweel. En voor het Lido hebben we al leuke ideeën.” Wat ‘De Geus’ zal betekenen voor het geplande filmhuis aan de Lammermarkt, is nog niet duidelijk.

Reactie van de concurrent

Ondertussen heeft ook bioscoopreus Pathé kennis genomen van het nieuws. Het van oorsprong Franse concern heeft jaren geprobeerd een megabioscoop in Leiden te realiseren. Leiden.TV sprak exclusief met de directeur van Pathé over deze nieuwe ontwikkeling.

Pathé: Die megabioscoop had er al kunnen staan

Foto: OZ Architecten

reacties