Featured Video Play Icon

[VIDEO] EL CID: daar zijn ze weer!

LEIDEN – Nog maar een paar nachtjes slapen, en dan wordt Leiden weer overspoeld door een recordaantal van ruim 3500 bijna-studenten: de EL CID-week!

Spoedcursus studeren in Leiden

De EL CID kun je eigenlijk zien als een vijfdaagse spoedcursus studeren in Leiden. In vijf dagen tijd maken de frisse, fruitige, jonge, nerveuze studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leidenkennis met met de stad, de verenigingen en elkaar. Tijdens evenementen als de faculteitendag, het Leids Eerstejaars Festival, de informatiemarkt en de vele borrels en feesten bij verschillende studentenverenigingen leren ze de het studentenleven kennen in al haar facetten. “Het wordt grootser dan voorgaande jaren”, zegt commissaris Stephanie Arens.

Springkussenfestival in het Huygpark

600 mentoren en 250 vrijwilligers staan te springen om de duizenden nieuwkomers maandagochtend te verwelkomen op de Beestenmarkt. Aan Melissa van der Vlist dit jaar de schone taak om dit alles in goede banen te leiden.

Melissa, voorzitter van de EL CID-commissie: “We hebben een mooi programma op gesteld met zoals altijd de champagnebrunch en de barbecue. Maar ook heel veel andere onderdelen:P het springkussenfestival in het Huygpark, een collegetour en een openingsfeest in de Hooglandse Kerk.”

Warm bad in Leiden

Opvallend detail: het wordt háár eerste ELCID. Toen ze zelf een nieuwkomer was en de EL CID plaatsvond, zat ze nog in het buitenland.

Stephanie kan zich de introductieweek nog levendig herinneren: “Mijn beste herinnering is dat ik voor het eerst op de Beestenmarkt stond, dat je je mentoren en je groepje moet gaan zoeken en ik kende helemaal niemand. Ik was superzenuwachtig, maar toen ik ze eenmaal had gevonden kwam ik in een warm bad in Leiden. En ik had een superleuke week!”

3500 jonge gasten

Melissa, Stephanie en de andere EL CID-medewerkers tellen de dagen af. Ondertussen worden de laatste details geregeld en de gekleurde giletjes gestreken. Want maandagochtend hebben ze meer dan 3500 jonge gasten: een recordaantal in de geschiedenis van EL CID in Leiden.

reacties