Featured Video Play Icon

EL CID: de laatste puntjes op de i

LEIDEN – Nog maar een paar dagen en dan wordt Leiden overspoeld door een recordaantal bijna-studenten. De EL CID staat voor de deur te trappelen!

Vijfdaagse spoedcursus

De organisatie kijkt al reikhalzend uit naar het moment dat de 3500 jongelingen zich traditioneel verzamelen op de Beestenmarkt. In vijf dagen tijd krijgen de (dan nog) frisse studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een spoedcursus studeren in Leiden.  600 mentoren en 250 vrijwilligers begeleiden de nieuwkomers tijdens hun kennismaking met de stad, de verenigingen en elkaar. Tijdens evenementen als de faculteitendag, het Leids Eerstejaars Festival, de informatiemarkt en de vele borrels en feesten bij verschillende studentenverenigingen leren ze de het studentenleven kennen in al haar facetten.

Liza de Nijs, voorzitter van de EL CID-commissie: “Ik kijk zelf het meest uit naar de Cultuurroute, een nieuw onderdeel dit jaar. Het vindt plaats op verschillende locaties in de stad. De stad leeft op dat moment echt. Dat is wel een hoogtepunt.”

De organisatie zet momenteel de allerlaatste puntjes op de i. En laat ze dan maar alle 3500 komen!

 

 

reacties