Eliud Weru grote winnaar van (iets te warme) Leiden Marathon

Eliud Weru grote winnaar van (iets te warme) Leiden Marathon

LEIDEN – Eliud Weru is afgelopen zondag de grote winnaar geworden van de Leiden Marathon. De hardloopwedstrijd was overigens niet alleen inspannend voor de deelnemers, ook de hulpdiensten hadden er hun handen vol aan.

Winnaars

De Keniaan Eliud Weru eindigde als eerste over de finish na 42 kilometer en 195 meter inspanning. Bij de dames finishte de Ethiopische Tsgereda Girma Ayele het snelst. Weru deed er twee uur en vijftien minten over, Ayele een half uurtje langer.

Onwel door hitte

Vorige week nam de organisatie van de Leiden Marathon al extra maatregelen en verspreidde tips en adviezen voor deelnemers via de social media, omdat het een drukkend warme dag beloofde te worden. En dat werd het. De start van de tien kilometer werd een half uur uitgesteld vanwege de warmte. Eerder op de dag was al een aantal mensen onwel geworden door de hitte; ambulances reden af en aan en ook de EHBO- en Rode Kruis-posten waren druk doende. De brandweer was ingeschakeld om rennende mensen nat te spuiten. Dankzij het minuscule buitje dat in het half uur uitstel viel, konden de deelnemers weer ademhalen.

Foto: PPCRN

reacties