Featured Video Play Icon

Emiel Sluyterman over cricket, wicket en het nieuwe ASC-complex

OEGSTEEST – Cricketspeler Emiel Sluyterman pakte begin augustus zijn 1000e wicket. Wat..? De sport cricket is in nederland niet ontzettend bekend, vandaar dat Emiel aan Leiden.TV graag uitlegt wat een wicket is en waarom 1000 stuks pakken heel bijzonder is. En dit doet hij op het nieuwe sportcomplex van ASC in Oegstgeest.

Ajax Leiden Cricket Club

Emiel Sluyterman beoefent de sport al jaren; om en nabij de 51 jaar, om precies te zijn. Ook zijn zoon is besmet met het cricketvirus. Emiel speelt bij de Ajax Leiden Cricket Club. Cricket wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend en gevolgd, maar in Nederland wil het niet zo opschieten. Daarom is het een hele prestatie op zich om maar liefst 1000 wickets te pakken.

Gezellige derde innings

Wat is dat nou precies, zo’n wicket? En wat is er zo bijzonder aan 1000 wickets?

“Vergelijk het met voetbal”, vertelt Emiel. “Een voetballer die 1000 doelpunten heeft gemaakt in z’n carrière, da’s natuurlijk megaveel. Ik heb er dan ook 51 jaar over gedaan.”

Emiel is opgegroeid met cricket. Vroeger woonde hij in Oegstgeest achter het ASC-terrein, dus in dewinter ging hij voetballen en de zomer cricketten. “Op een gegeven moment pakt het je, omdat het een technisch spel is, daarnaast tactiek en nadenken over het spelletje en na afloop de derde innings. Heel gezellig.” Emiel legt dan ook met liefde èn geduld de regels van de sport nog maar eens uit.

Nieuw sportcomplex

Het gloednieuwe sportcomplex ASC in Oegstgeest wordt zaterdag officieel en feestelijk in gebruik genomen. Op het complex vinden de voetballer en de cricketters van de Ajax Sport Combinatie een nieuw thuis. “We krijgen daar vier velden en een prachtig clubhuis. De vereniging kan alleen maar groeien. Wij als cricketafdeling krijgen eindelijk weer een eigen onderkomen.”

reacties