Eredivisieteams Scylla hebben een makkie aan Hercules

Eredivisieteams Scylla hebben een makkie aan Hercules

LEIDEN – Na de nederlagen van vorig weekend, dit weekend een paar zeges voor tafeltennisvereniging Scylla. Beide eredivisieteams wonnen met ruime cijfers.

Volop in de wedstrijd

Zaterdag won het eerste damesteam in Roelofarendsveen van Treffers. Esmee van Marwijk won haar partijen tegen Nancy Koopman en Marjan Kret vrij gemakkelijk. Spanning was er volop in de wedstrijd van Marie Depuydt tegen Merit de Jeu, maar met 11-5 in de vijfde game was ook die partij voor Scylla. Ook tegen Koopman was Depuydt de betere.

Vierde op ranglijst

Het enige tegenpunt werd gescoord door Kret tegen Kim Hergelink. Dezelfde Hergelink was echter tegen de Jeu beter bij de les, zodat Scylla 5-1 mocht bijschrijven. Een belangrijke overwinning, waarmee het team op de ranglijst steeg naar de vierde plek.

Vrij eenvoudig

Op zondag hadden de mannen van Scylla in eigen huis een makkie aan Hercules. Merijn de Bruin moest in de openingsgame nog even wennen aan verdediger Herm Aalders, maar herpakte zich en won zijn partij vrij eenvoudig. Hercules kon daarna op geen enkel moment nog een vuist maken en liet zich iets te makkelijk van tafel vegen.

In een mum van tijd

Gerard Bakker Jr., Olivier Altenburg, en de Bruin stonden geen game meer af, en de 6-0 stond dan ook in een mum van tijd op het scorebord. Opmerkelijk, aangezien de tegenstanders uit Terborg in hun eerdere wedstrijden beduidend beter voor de dag waren gekomen.

Voor even koploper

Door de overwinning mag Scylla zich zelfs voor even koploper noemen. Voor even, want de Leidenaren hebben een wedstrijd meer gespeeld dan hun concurrenten.

Foto: Wim de Leeuw

reacties