Featured Video Play Icon

Erfgoed Leiden: “Erfgoed zit de Leidenaren in het DNA”

LEIDEN – Leiden is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. Dat verbaast Ariela Netiv, directeur van erfgoed Leiden en Omstreken, niets: “Iedere Leidenaar heeft iets met erfgoed. Het zit in ons DNA.”

De competitie

Leiden werd in november, samen met Deventer, Tilburg en Zaanstad genomineerd voor de Erfgoedprijs. Deze nationale prijs is voor de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Stevige competitie, maar volgens directeur van erfgoed Leiden en Omstreken kan Leiden die best aan:

“Zaanstad en Tilburg hebben minder in huis hebben qua oude gebouwen, maar doen daar leuke dingen mee. Maar ik denk dat bij Leiden vooral het onderscheid is dat de hele bevolking wel iets met de geschiedenis en het erfgoed heeft, en daar ook vaak iets mee doet. Het zit in ons DNA. Iedere Leidenaar viert drie oktober. Dat is ook Leids erfgoed.”

Cheque van 25.000 euro

De prijs wordt eind maart uitgereikt aan de winnende stad. Je kunt Leiden een eindje op weg helpen naar de overwinning door te stemmen. De prijs is eeuwige roem en eer, èn een cheque van 25.000 euro. Wat gaat Erfgoed Leiden daarmee doen?

“We willen in ieder geval iets gaan doen waar zowel de Leidenaren zelf iets mee kunnen, als de mensen die hier op bezoek komen. Iets waar iedereen wat aan heeft.”

reacties