Featured Video Play Icon

[VIDEO] Eric Filemon stopt bij 3 October Vereeniging

LEIDEN – Mr. 3 oktober stopt ermee. Eric Filemon vindt het na bijna 30 jaar welletjes geweest en trekt zich terug uit de 3 October Vereeniging. Maar helemaal stoppen doet ‘ie natuurlijk niet: daarvoor is hij véél te gek op het feest!

29 jaar lang actief

29 jaar lang zette Eric Filemon zich met hart en ziel in voor de 3 October Vereeniging. Eerst 14 jaar in de commissie Optocht & Taptoe, de laatste 15 jaar maakte hij deel uit van het bestuur. “En dan wordt het op een gegeven moment tijd om het stokje erbij neer te gooien”, aldus Filemon.

Geboorte van het Minikoraal

Eric heeft warme herinneringen aan zijn tijd in de Vereeniging. Maar de geboorte van het MiniKoraal springt er toch echt wel uit.

“Het begon ooit als een eenmalig verhaal in 1993 bij de honderdste viering. En als je dan dit onderdeel bedenkt en het 25 jaar later het nog mag doen, dan is dat wel heel bijzonder.”

Nog een beetje actief

Roodwit bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan, dus ook al zullen we Filemon niet meer zien in bestuurlijk jacquet met hoge hoed, het Minikoraal blijft hij voorlopig doen. “Zeker als we straks een nieuwe plek in plaats van de Garenmarkt hebben gevonden, vind ik het een uitdaging om weer een aantal jaar door te gaan.”

Niks meer om handen

Maar de 100.000 euro-vraag is natuurlijk: hoe gaat Mr.  3 oktober dit jaar Leidens Ontzet vieren? “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht eigenlijk”, lacht Filemon. “Je zit nog wel een beetje in dat denkpatroon van ‘dan moet ik dat doen en dan moet ik zus en zo’, maar het komt er dit jaar wel aan dat je niks meer om handen hebt. Dan moeten we hier binnen het gezin maar eens samen afspreken wat we dan gaan doen!”

reacties