Evenement Dak Jûh op garage Hoogvliet gaat niet door

Evenement Dak Jûh op garage Hoogvliet gaat niet door

LEIDEN – Even was er hoop dat er toch een groot dansfestival zou plaatsvinden tijdens Leidens Ontzet. Maar de organisatie van Dak Jûh laat weten dat het muziekfeest niet door gaat.

Risico’s

Hoewel uit eerste berekeningen bleek dat 1500 mensen op het dak van de Hoogvliet-garage geen enkel probleem is, was er één detail dat over het hoofd was gezien. Die 1500 mensen staan namelijk niet stil, ze dansen. Dat geeft extra belasting van het gebouw en brengt grote risico’s met zich mee.

Daarom is in samenspraak tussen de organisatie en de gemeente besloten het festival op 2 en 3 oktober niet door te laten gaan. Jammer, maar de organisatie werkt aan een alternatief voor 2 oktober. Daarover worden de gesprekken nu nog gevoerd. Organisator Trudy Kwik kan er nog niets over kwijt maar belooft snel met meer informatie te komen.

Nieuwe Rijn

Tot zeker is dat er een tweede muziekfestijn in de stad georganiseerd zal worden, is het feestende publiek aangewezen op de Nieuwe Rijn. Daar is net als andere jaren weer een uiteenlopend programma met diverse bands en artiesten. Door het ontbreken van ‘Festival Plaza’ op de Garenmarkt zal het waarschijnlijk extra druk zijn op de pontons op de Nieuwe Rijn.

Foto: Archief J2TV

reacties