Ex-bajesklant viert vrijheid wel héél uitbundig

Ex-bajesklant viert vrijheid wel héél uitbundig

LEIDEN – Vrijheid moet je vieren! En dat is precies wat een een ex-bajesklant op Bevrijdingsdag deed. Om 11 uur ’s morgens voorzag hij een agent van een imposante laag kots.

Dronken op Leiden Centraal

De politie kreeg vrijdagmorgen een melding over een dronken man op Leiden Centraal. Eenmaal ter plaatse constateerden agenten inderdaad dat er met de persoon in kwestie geen land meer te bezeilen was. Hij kon nog wel aangeven dat hij geblowd had, maar dat was dan ook alles wat de politie wijs uit hem kon worden. Wegens openbare dronkenschap moest de man mee naar het bureau.

Agent onder gekotst

Het ritje in de auto was iets teveel voor de maag van de man en hij leegde zijn maaginhoud over de agenten. Eén van hen sprong nog snel opzij, de ander had minder geluk en was genoodzaakt even later met uniform en al door de wasstraat te lopen.

Ontslagen uit de gevangenis

Op het bureau kon de man vertellen dat hij twee dagen geleden ontslagen was uit de gevangenis en zijn vrijheid uitbundig aan het vieren was. Met drank en drugs dus. De politie toonde zich begrijpend op Facebook:

“Natuurlijk zijn wij hartstikke blij dat de man weer kan genieten van zijn vrijheid. Na het ontnuchteren kan hij daar weer van genieten, uiteraard wel met een bon op zak.”

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties