Ex-CDA-lid Zoeterwoude geeft zetel niet terug en gaat verder als eenmansfractie

Ex-CDA-lid Zoeterwoude geeft zetel niet terug en gaat verder als eenmansfractie

ZOETERWOUDE – Vorige week dinsdag zegde CDA-raadslid Thea van der Kooi haar lidmaatschap op. Hoewel de partij haar zetel volgens afspraak graag terug had gekregen, gaat Van der Kooi in de gemeenteraad nu verder als de eenmansfractie Senioren Belangen Zoeterwoude.

Niet op kieslijst

Volgens de Zoeterwoudse afdeling van het CDA heeft Van der Kooi geen officiële reden gegeven voor haar vertrek, maar diverse media melden dat het raadslid niet blij was met haar plek op de kieslijst voor de verkiezingen volgend jaar maart. Ze stond er namelijk helemaal niet op.

Zetel niet teruggegeven

Het CDA zegt teleurgesteld te zijn over het besluit. Vooral het feit dat Van der Kooi verdergaat als eenmansfractie, vindt de afdeling verbazingwekkend. Elk CDA-raadslid tekent aan het begin van een raadsperiode het interne fractieregelement, waarin de afspraak staat dat wanneer een lid vertrekt, de zetel weer netjes terug wordt gegeven aan het CDA. En dat doet Van der Kooi dus níet. Ze gaat verder als de eenmansfractie Senioren Belangen Zoeterwoude.

Nog steeds ruime meerderheid

De CDA fractie gaat tot de gemeenteraadsverkiezingen door met vier raadszetels. Voor de coalitie van CDA Zoeterwoude met Progressief Zoeterwoude behoudt met tien zetels nog steeds een ruime meerderheid. Groen, Afval en Sport, tot voor kort de portefeuilles van Thea van der Kooi worden overgenomen verschillende CDA’ers.

Foto: Thea van der Kooi via Facebook

reacties