Extra controles: 31 overtredingen met bromfietsen

Extra controles: 31 overtredingen met bromfietsen

LEIDEN – Deze week houdt de politie extra snelheidscontroles in het kader van ‘Non-stop een veilige snelheid’. Woensdag waren in Leiden de bromfietsers aan de beurt. De politie constateerde 31 overtredingen.

Europese samenwerking

‘Non-stop een veilige snelheid’ is een initiatief van een Europees samenwerkingsverband van politie op het gebied van verkeersveiligheid. In heel Europa krijgen snelheidsduivels het dus flink op hun bord. Snelheid is namelijk een belangrijke oorzaak van ongevallen. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken of ongevallen met ernstig letsel speelt een te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol.

Extra controle

Om mensen te ontmoedigen te hard te rijden, maken snelheidscontroles standaard onderdeel uit van de taken van Team Verkeer. Deze week wordt er dus extra gecontroleerd. Woensdag richtte de politie zich voornamelijk op bromfietsers. Woensdagochtend tijdens spitsuur stelden de agenten zich op bij de Langegracht en de Toussaintkade.

Bijna honderd bromfietsers

Er werden die ochtend bijna honderd bromfietsers gecontroleerd. Negentien bestuurders reden harder dan toegestaan. Verdere overtredingen waren rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden of het ontbreken van de verplichte spiegel. Vier bromfietsen moeten verplicht opnieuw gekeurd worden bij de RDW. Ook bleek een bromfiets benzine te lekken, waardoor verder rijden onveilig was.

Foto: Archief PPCRN

reacties