Farbod Moghaddam is grappigste grappenmaker op Leids Cabaret Festival

Farbod Moghaddam is grappigste grappenmaker op Leids Cabaret Festival

LEIDEN – Farbod Moghaddam is de grote winnaar geworden van de veertigste editie van het BNNVARA Leids Cabaret Festival, afgelopen zaterdag in de Leidse Schouwburg. Kasper van der Laan ontving de publieksprijs.

Jubileumeditie

De schouwburg zat afgeladen vol, afgelopen zaterdag. Voor aanvang van de jubileumeditie zonden Felix Meurders en Dolf Jansen hun radioprogramma Spijkers Met Koppen live uit vanuit de foyer van het theater. Alles kwam uit de kast om de veertigste verjaardag van het BNNVARA Leids Cabaret Festival groots en meeslepend te vieren.

Grote winnaar

De drie finalisten, Farbod Moghaddam, Kasper van der Laan en Jeroens Clan, speelden op de toppen van hun kunnen en lieten de zaal regelmatig gniffelen, schuddebuiken en nadenken. De jury koos uiteindelijk Farbod Moghaddam tot grote winnaar van het festival. In het juryrapport schrijven ze over het aanstormend talent:

“Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd (…) Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. (…) Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is ‘heel erg schattig’. ‘Gelukstreffers’ gaat over een jongen uit Iran die naar Nederland vlucht. (…) Farbod maakt harde grappen, hij is nietsontziend, zonder partij te kiezen. (…) En toch, hoe hard hij ook is, uit alles spreekt liefde. (…) De jury vindt dat Farbod zich met succes heeft ingevochten in de cabaretwereld.”

Absurde proporties

Het publiek ging keihard voor Kasper van der Laan. Ook over hem was de jury lovend in het rapport: “Een heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert.” Jeroens Clans viel net buiten de prijzen, maar de jury verwacht na een paar puntjes op de i nog veel te horen van de Branbantse jongens: ” De jury is ervan overtuigd dat de jongens niet alleen Brabant maar heel Nederland tot hun thuis kunnen maken.”

Foto: Martin Oudshoorn

reacties