Feestelijk startsein voor bouw Brede School

Feestelijk startsein voor bouw Brede School

ZOETERWOUDE – Dinsdagmiddag hebben burgemeester Liesbeth Bloemen en wethouder Kees den Ouden samen met de leerlingen en medewerkers van de scholen en Stichting Kinderopvang Zoeterwoude het startsein gegeven voor de bouw van ‘hun’ Brede School.

Veel kinderen onder één dak

De Brede School Zoeterwoude-Dorp wordt gebouwd op de locatie van de huidige Emmaushof in Zoeterwoude-Dorp. In het nieuwe schoolgebouw worden straks de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude, de bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin gehuisvest. De drie basisscholen zullen fuseren tot één school.

Muziekwagen en vlaggetjes

Het startsein was een vrolijke bedoening. Onder begeleiding van een muziekwagen kwamen de kinderen van de scholen en SKZ in optocht aan op de locatie. De schoolkinderen hadden de hekwerken van de bouwput versierd met vlaggetjes. Na een kort woord van burgemeester Liesbeth Bloemen werd het kunstwerk ‘Samen één’ onthuld, gemaakt door de kinderen van de buitenschoolse opvang van SKZ.

Symbolische schop in de grond

Vervolgens staken vier kinderen en medewerkers van de scholen en SKZ symbolisch de schop in de grond, waarna wethouder Kees den Ouden met een graafmachine de eerste officiële grond uit de bouwput schepte.

Eerst slopen

Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giesendam is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de brede school. Na de sloop van de 24 oude woningen van stichting WIJdezorg aan de Emmaushof, kan Stout nu daadwerkelijk met de nieuwbouw beginnen. Het nieuwe schoolgebouw wordt over een jaar opgeleverd, zodat de school aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019 in gebruik genomen kan worden.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties