Fietsbandenprikker actief in De Kooi

Fietsbandenprikker actief in De Kooi

LEIDEN – Er lijkt een hardnekkige fietsbandenprikker actief in en rond de Leidse wijk De Kooi. Verschillende bezoekers van de Facebookgroep ‘Je bent ‘Leienaar’ als…’ stonden al met lekke banden.

‘Beide banden lek gestoken’

“Goedenavond mensen”, schrijft Roos. “Ik heb al meerdere keren gehad dat mijn beide banden zijn lek gestoken en zo weet ik meerdere mensen die dat meemaken. Omgeving Leiden De Kooi! Tip: zet uw fiets binnen.”

Aangifte doen

Roos krijgt veel bijval. Verschillende reageerders geven aan dat ze ook al het slachtoffer zijn geworden van de dader of daders. Eric oppert: “Aangifte doen”, maar Roos ziet daar weinig heil in: “Ik heb geen bewijzen wie het gedaan heeft dus kunnen ze vrij weinig doen.” Angela spoort hen ook aan aangifte te doen, of er in ieder geval melding van te maken bij de politie: “Ze kunnen wel extra toezicht houden als meerdere mensen uit de wijk het aangeven.”

Vandalisme

Banden lek steken valt onder vandalisme: het opzettelijk vernielen van andermans bezittingen. De daders zijn meestal tussen de 10 en 20 jaar en zien vandalisme niet als een misdaad, maar als een spelletje. Dat spelletje kan behoorlijk in de papieren gaan lopen: je mag de reparatie of vervanging van het vernielde object zelf betalen. Plus nog wat extra’s. En daar nog wat bovenop.

 Foto: 3weg.nl

reacties