Fietsers Christa’s Ride trappen 2000 euro bij elkaar voor Asbestslachtoffers

Fietsers Christa’s Ride trappen 2000 euro bij elkaar voor Asbestslachtoffers

LEIDERDORP – Het spande erom, maar afgelopen zondag fietsen de 210 deelnemers van de Christa Mensert Memorial Ride onder een blauwe lucht met een zonnetje. Initiatiefnemer Paco Busteros León kon 2000 euro overhandigen aan het instituut Asbestslachtoffers.

Nieuwe startlocatie

Afgelopen zondag traden 210 fietsers aan voor de achtste editie van de Christa Mensert Memorial Ride, een sportieve- en familiefietstocht. Dit jaar vertrok de stoet, met 60 deelnemers meer dan vorig jaar, vanaf de nieuwe startlocatie de Leiderdorpse IJsbaan. Gezamenlijk reden ze richting het Groene Hart.

Slechte weersvoorspellingen

Daar leek het niet op een paar dagen eerden met stortbuien in heel Zuid Holland. “Vrijdagavond zat ik nog te huilen”, vertelt Busteros León. “Het is net alsof iemand daarboven het weer voor zondag geregeld had!” Met man en macht werd er door vele vrijwilligers gewerkt om de IJsbaan alsnog op tijd droog te krijgen voor de start.

Opbrengst van de Ride

De opbrengst van de Ride van vorig jaar werd overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers. Paco Busteros León maakte de directeur van het instituut Jan Warning blij met een cheque van 2000 euro.

De negende Christa’s Ride wordt volgend jaar op 9 september 2018, de tweede zondag van de maand gehouden. Meer weten over Christa’s Ride? Check de website.

Foto: PR

reacties