Winnaars 62e Open Leidse Tenniskampioenschappen

Winnaars 62e Open Leidse Tenniskampioenschappen

LEIDEN – Bart de Gier en Chayenne Ewijk zijn de winnaars van de 62e Open Leidse Tenniskampioenschappen. Deze hele week werden er tientallen wedstrijden gespeeld op het terrein van Tennisvereniging Roomburg.

Vroege start

De organisatie begon deze laatste dag extra vroeg vanwege het voorspelde slechte weer. Al om 9.00 uur liepen de eerste spelers de baan op. Langer dan verwacht bleef het droog, maar halverwege de finales van de belangrijkste speelsterkte barstte een fikse regenbui toch nog los.

Finales hoogste niveau

Dat was vooral jammer voor finaliste Chayenne Ewijk (op de foto’s hieronder in het paars gekleed), die op dat moment één game verwijderd was van de overwinning op de als tweede geplaatste Olga Kalyuzhnaya. Maar na de regenpauze bleek dat Ewijk enkel baat had bij de gedwongen rust. Ze wint in 6-1 en 6-4.

Bij de mannen stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst, Jasper Smit en Bart de Gier (op de foto’s in het groene shirt), tegenover elkaar in de eindstrijd om het 4-sterren A-toernooi. Smit stond 5-2 voor maar zag de eerste set toch nog aan zijn neus voorbij gaan: hij verloor deze met 7-5.

Ook in de tweede set had De Gier de bovenhand. Na anderhalf uur te hebben gewacht op een droge tennisbaan eindigt de partij in 7-5, 6-2 en wint de nummer 2 De Gier van nummer 1 Smit.

reacties