Finalisten Leids Cabaret Festival bekend

Finalisten Leids Cabaret Festival bekend

LEIDEN – Kasper van der Laan, Farbod Moghaddam en Jeroens Clan staan zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Dat maakte de jury donderdag bekend.

Zinderende ontknoping

Donderdagavond maakte de jury van het BNNVARA Leids Carbaret Festival de drie finalisten bekend die het zaterdagavond tegen elkaar zullen opnemen in de zinderende ontknoping van deze veertigste editie. Dit gebeurde tijdens de tweede halve finale in de Leidse Schouwburg.

Even voorstellen

Kasper van der Laan is cabaretier en tekstschrijver, vaak te zien in Toomler en dubbelprogramma’s in het land. De stand-up comedian Farbod Moghaddam heeft in ongeveer elke finale van elke denkbare theaterwedstrijd in Nederland meegedaan of zelfs gewonnen. Jeroens Clan bestaat uit drie vrienden die scherp, intelligent en soms absurd over elkaar heen buitelen.

Grote namen

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers de Partizanen, Tim Fransen, Thijs van de Meeberg en Martijn Kardol begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival.

Over het festival

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival viert dit jaar haar veertigste jubileum. Het wordt sinds 1978 in Leiden georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Voor, tijdens en na het proces worden de deelnemers intensief begeleid. Waar mogelijk wordt er een brug geslagen tussen amateurcircuit en professionele podia.

 

Mocht je trouwens nog denken: leuk zeg, dat Cabaretfestival, ik ga zaterdag even kijken… Jammer maar helaas, de finale is tot de laatste stoel uitverkocht.

Foto: Archief J2TV

reacties