Flink Fietsen: Leidse fietsers krijgen steeds meer ruimte

Flink Fietsen: Leidse fietsers krijgen steeds meer ruimte

LEIDEN – De campagne van gemeente Leiden ‘Flink Fietsen’ werpt z’n vruchten af, want steeds meer Leidenaren pakken hun stalen ros. De fietsers krijgen dan ook steeds meer ruimte in de stad.

Door weer en wind

Leidenaren zijn fietsers, zoveel is duidelijk. Door weer en wind, we fietsen flink. En da’s mooi, want fietsen is gezond, duurzaam en geldbesparend. Gemeente Leiden heeft dan ook met enige trots en tevredenheid de laatste cijfers gepresenteerd.

Snelfietsroutes naar Den Haag

Twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks; dat maakt ons de derde fietsstad in Nederland. Op een mooie dag, en ook op minder mooie dagen, fietsen Leidenaren die werken in Den Haag met plezier naar hun kantoren via de twee snelfietsroutes naar Den Haag.

Meer ruimte

Al die fietsers moeten hun fiets ergens stallen, maar gelukkig krijgen ze steeds meer ruimte in de stad. Zo komen er in Lorentz maar liefst 4800 fietsparkeerplekken. Station Lammenschans krijgt 785 extra fietsparkeerplekken. In 2018 komt een fietsenstalling onder de Albert Heijn in de Breestraat. In 2017 zijn ruim 80 fietspaaltjes verwijderd.

Het Leidse epicentrum der fietsen is en blijft het Centraal Station: dagelijks parkeren 13.000 mensen daar hun fiets.

Foto: Pixabay

reacties