Featured Video Play Icon

Floortje Dessing opent eigen museum op Leiden Centraal

LEIDEN – Presentatrice Floortje Dessing opent, samen met Museum Volkenkunde, een eigen tentoonstelling op het Centraal Station. Vanaf woensdag 21 juni om 19:30 uur is het Museum van Floortje een maand lang te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden.

Favoriete objecten uit Oceanië

In het Museum van Floortje, in een speciaal omgebouwde wachtruimte, zijn objecten en gebruiksvoorwerpen te zien uit Oceanië. Floortje koos haar favoriete objecten uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli geopend en gratis te bezoeken, daarnaast heeft het ook een eigen plekje in de drie musea.

De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen bestaat uit ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen uit de hele wereld. Om meer van deze bijzondere collectie te kunnen tonen is een wachtruimte op het perron omgebouwd tot mini museum. Onder andere Floortje Dessing is voor dit project in het geheime depot op zoek gegaan naar haar favoriete objecten.

Het Museum van…

Na het Museum van Floortje reist dit project verder met het Museum van Kenny B, Soufiane Touzani en Filemon Wesselink. De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het Museum van Yvette van Boven.

reacties